WebSiteTemplate.org
Velkommen > Efter operationen > Tøj og sko
 
 
 

Tøj og sko

Det er en god ide at have forberedt et par bukser og underbukser inden operationen, så de er klar til brug, når man skal i eget tøj igen.

Afhænigt af hvilken ekstern fiksering, der er brugt, og hvor den skal sidde, kan man forholdsvis let tilpasse tøjet.

Underbukser som er passet til med trykknapperUnderbukser kan ofte tilpasses, så de kan passere op over den eksterne fiksering ved at klippe dem op i siden og sætte trykknapper eller velcro i.

 

Bukser tilpasset OrthofixBukser kræver lidt mere.

Det letteste er at tage et par joggingbukser med velcrolukning eller trykknapper i siderne (findes som standard hos flere kendte mærker).

De kommer let af og på, og i området ud for den eksterne fiksering kan man tilpasse en kile, også med velco, der kan indsættes for at give mere rumfang. Hvis man har en unilateral ekstern fiksering, er det specielt nemt med ovennævnte joggingbukser.

Almindelige bukser skal som regel også klippes op langs hele siden fra linning til fod og have isat velcro eller trykknapper samt en udvidelseskile.

Almindelige bukser Busker med udvidelseskile

Ændring af fodtøj kommer oftest kun på tale, når der enten er en fodramme eller wirerne er placeret nær ankelleddet, men selvfølgelig også ved benlængdeforskel med sålforhøjelse.

De fleste fodtøjstilpasninger og udformninger kan laves af bandagist eller specialskomager.

Ved fodramme eller lav wireplacering er der nogle tilpasninger, man selv kan lave, specielt hvis man er villig til at ofre et par gamle sko.

Tilpassede sko     Tilpassede sko på foden