WebSiteTemplate.org
Velkommen > Efter operationen > Påvirket ledbevægelse
 
 
 

Påvirket ledbevægelse

Under ethvert forlængelsesforløb er det vigtigt, at der laves hyppige udstrækningsøvelser. Hvis patienten ophører med øvelserne, vil musklerne ikke kunne følge med forlængelsen af knoglen og derfor blive for korte. Det vil i sidste ende begynde at påvirke ledbevægeligheden, til at begynde med vil patienten føle det, som om det går stramt i leddets ydre positioner. Senere vil det ikke være muligt at nå til yderstillingerne for leddet, og i sidste konsekvens vil det ende med, at leddet bliver trukket af led hvis man fortsatte forlængelsen.

Som det fremgår af ovenstående kan det ikke siges ofte nok, hvor vigtige udstrækningsøvelserne er. I de tilfælde, hvor ledbevægeligheden begynder at blive alvorligt påvirket, må vi stoppe forlængelsen.

Efter endt forlængelse af en knogle er det ikke sjældent at patienten har begrænset bevægelighed i de nærliggende led i forhold til før operationen, derfor kan der ofte være et fortsat stort udstrækningsarbejde efter forlængelsen indtil den tidligere bevægelighed er opnået.

Når bevægeligheden er opnået igen går det ikke tilbage igen senere.