WebSiteTemplate.org
Velkommen > Behandlingsmuligheder > Pseudartrose > Eksempel 7
 
 
 

Eksempel 7

27- årig mand, der var udsat for styrt på mountainbike, hvor han brækkede sit underben. Han blev behandlet med monolateral ekstern fiksering på eget hjemsygehus. Efter 8 måneder mente man at bruddet var helet og afmonterede apparaturet. Han havde fortsat mange smerter og kunne ikke støtte på sit ben. Efter yderliger 1 måned kontakter han os via vores hjemmeside, for at få en second opinion.

Da vi ser ham 9 måneder efter ulykken, har han mange smerter og kan ikke støtte med fuld vægt på benet. Røntgenbilleder og CT scanning viser en pseudartrose.

Nedenfor ses de røntgenbilleder vi får taget ved forundersøgelsen.

  

Nedenfor ses CT scanning.

Vi valgte at oprense og bortskære knogle på en sådan måde at vi kunne lave en trappeosteotomi. Osteotomien fikserede vi med to skruer og efterfølgende påsatte vi Taylor Spatial Frame, for så at lave en forlængelsesosteotomi proksimalt i knoglen, røntgen lige efter operationen ses nedenfor .

 

Efter 40 dages forlængelse var den tabte benlængde (38 mm) genetableret (nedenfor), og hærdningsperioden er startet. På billedet til højre er strutsene mellem de øverste ringe udskiftet med almindelige gevindstænger.

   

Efter yderligere 6 måneder var knoglen helet og vi tog apparaturet af.

 

Manden er idag smertefri og tilbage på arbejde. Han er igen meget sportsaktiv.