WebSiteTemplate.org
Velkommen > Behandlingsmuligheder > Pseudartrose > Eksempel 6 (inficeret pseudartrose)
 
 
 

Eksempel 6 (inficeret pseudartrose)

64-årig mand med inficeret smertende pseudartrose. Han blev først behandlet med unilateral ekstern fiksering, men grundet manglende heling valgte man at skifte til intern skinne. Efter kort tid kom der infektion og smerter i benet. Billederne nedenfor viser patientens ben og røntgenbilleder da vi så ham.

                 

Vi åbnede til skinnen og tog den ud, samtidig udtog vi knoglevævet svarende til pseudartrosen indtil der var rene vitale knogleender. Vi tog væv fra til dyrkning for at få en specifik bakteriologisk profil, så vi kunne give det bedste antibiotika i efterforløbet.
Nedenfor ses knogledefekten efter det inficerede knogle er udtaget (stykket ligger nedenunder) og til højre ses skinnen.

 

Slutteligt monterede vi Ilizarovrammen der var klargjort til knogletransport.

    

På røntgenbillederne nedenfor ses på de to til venstre hvordan defekten "står åben" og der er lavet osteotomi proksimalt i tibia. på de to billeder til til højre er knogletransporten tilendebragt og regeneratet i forlængelsesosteotomien mangler at hærde.

   

Efter 8 1/2 måneds behandling blev apparaturet taget af. Manden har nu et ben uden infektion og uden smerter, som han kan bruge frit.