WebSiteTemplate.org
Velkommen > Behandlingsmuligheder > Pseudartrose > Eksempel 2 (hypertrofisk pseudartrose med forkortning)
 
 
 

Eksempel 2 (hypertrofisk pseudartrose med forkortning)

25-årig mand med 1 1/2 år varende hypertrofisk pseudartrose. Der er opstået forkortning på 1,5 cm og pseudartrosen er smertende. Patienten blev behandlet med unilateral ekstern fiksering indtil man mente pseudartrosen var og afmonterede fiksatoren. Efterfølgende skred frakturen og blev smertende. Nedenfor ses røntgenbillederne taget da vi modtog patienten.

   

Nedenfor ses foto af benet umiddelbart efter Taylor Spatial Frame er monteret. Til højre ses røntgenbillederne optaget samtidigt. Man kan se at akserne er blevet grovjusteret under operationen, og der forestår nu kun let opretning af disse samt genskabelse af længden.

     

En hypertrofisk pseudartrose som denne har evnen til at danne ny knogle når man trækker de to ender fra hinanden. Vi startede træk i pseudartrosen med 1/4 mm x 4 dagligt samtidig med vi finjusterede akserne. Nedenfor ses røntgenbillederne efter længde og akser er iorden igen.

   

Slutteligt røntgenbillederne en måned efter apparaturet er afmonteret. Patienten er nu smertefri og er tilbage i arbejde. Den samlede behandlingstid var 5 måneder.