WebSiteTemplate.org
Velkommen > Behandlingsmuligheder > Pseudartrose > Eksempel 10 (kongenit pseudartrose)
 
 
 

Eksempel 10 (kongenit pseudartrose)

11-årig dreng med kongenit (medfødt) pseudartrose. Han har fået foretaget flere operationer tidligere uden man har opnået heling. Han anvender en protese, hvori hans fod står i spidsfodsstilling, han kan gå men får hurtigt ondt.  Pseudartrosen er fuldstændig løs og tåler ikke vægtbæring uden protesen. Nedenfor ses et foto og røntgenbilleder af benet inden han opereres hos os.

Nedenfor ses røntgenbilleder taget under operationen. Vi har fjernet det pseudartrotiske væv indtil vi er nået til sundt knoglevæv. Vi har brugt et titanium søm til at styre de to knogleender, det ses på de to sidste billeder. Efter fjernelse af det pseudartrotiske væv var hans benlængdeforskel omkring 9 - 10 cm.

Nedenfor ses røntgenbillederne og foto efter den eksterne fiksering er monteret. Vi havde to mål med operationen: 1) at få helet pseudartrosen og 2) at forlænge benet så meget som bløddelene tillader. Vi lavede en forlængelsesosteotomi i proksimale tibia.

Røntgenbilleder efter 3 måneders forlængelse (nedenfor). Vi har forlænget benet 6 cm, det var hvad bløddelene kunne holde til i denne omgang og der mangler ca. 3 cm i at han har ens benlængde. Den gamle pseudartrose ses at være under god opheling.

Slutrøntgen 3 måneder efter fjernelse af den eksterne fiksering. Han havde ekstern fiksering på i 13 måneder, de sidste 4 måneder uden fodrammen. Han kan nu gå og støtte fuldt på sit ben uden smerter. Hans nuværende benlængdeforskel er ca. 3 cm som vi planlægger at udligne ved ny operation om nogle år.