WebSiteTemplate.org
Velkommen > Behandlingsmuligheder > Knogledefekter > Eksempel 1 (traume)
 
 
 

Eksempel 1 (traume)

Nedenfor til venstre ses røntgenbilleder af højre underben på en 52-årig mand efter et trafikuheld. Primært samme aften blev bruddet stabiliseret med eksten fiksation (Orthofix på billedet til højre) og såret renset op for alt dødt væv.

Røntgenbillede af kompliceret underbensbrud Samme underbensbrud røntgenfotograferet fra den anden side Orthofix er sat på underbenet med bruddet

Dagen efter om morgenen blev brudstedet revideret og knoglen afskåret til levende knogle. Herefter satte vi Ilizarovs apparatur på og foretog en forkortning over knogledefekten på 4 cm (blodkarrene tillod ikke mere), således at der nu resterede en defekt på ca. 6 cm. Derved kunne hudkanterne trækkes bedre sammen med elastik, hvilket gjorde, at der kun resterede en lille defekt, som vi senere kunne dække med hudtransplantation (nedenfor).

Nu er der kommet Ilizarovs apparatur på benet

En uge efter at rammen var påsat, begyndte patienten på både knogletransport neden for defekten, men samtidig også på knogleforlængelse oven for. Ved at have to knogleforlængelsessteder halveres forlængelsestiden.

Nedenfor ses røntgenbillederne, efter at rammen er sat på (til venstre) og efter 45 dages forlængelse, hvor benet nu næsten har nået sin oprindelige længde, samtidig med at knogledefekten er næsten udslettet (til højre).

Lige efter rammen er sat på          45 dage efter rammen er sat på

Nu er knoglen rekonstrueret og der er lagt knoglegraft i dockingsitet. Nu er der bare at vente til det nye knogle har fået fuld styrke.

          

Nedenfor ses billeder af patienten og røntgenbilleder efter fjernelse af apparaturet.