WebSiteTemplate.org
Velkommen > Behandlingsmuligheder > Knoglebrud > Eksempel 1 (lårben)
 
 
 

Eksempel 1 (lårben)

En 22 årig pige der var involveret i trafikuheld, pådrog sig et svært brud af den nedre del af si venstre lårben. Der var svære ledskader og bruddet var åbent.
Nedenfor ses røntgen billede til venstre og CT scanningssnit til højre.

 

Vi valgte at behandle med en kombination af Ilizarovs apparatur og et marvsøm. Alle de mange leddele blev samlet med små resorberbare stifter og Ilizarovapparaturet blev påsat lårben og skinneben og blev sammenkoblet med gevindstænger for at aflaste knæleddet(nedenfor).

Da vi skønnede at bruddene i lårbenets del mod knæleddet ar helede to vi Ilizarovsapparatur af og lod marvsømmet blive for at give stabilitet. Nedenfor ses forfra og sidebillede.

   

Benet var ophelet med 4 cm forkortning, det drejede sig om først at få bruddene helet herefter kunne vi starte på at rekonstruerer længden. til dette formål anvendte vi teknikken " lengthening over nail " forlængelse over et marvsøm (nedenfor).

 

Da det nydannede knogle var helet tog vi den eksterne fiksator af men lod marvsømmet i, for at sikre knoglens stabilitet.

Til et års kontrollen efter fjernelse af forlængelseapparaturet kunne patienten bøje sit knæ til 90 grader og havde ingen smerter. Hun havde genoptaget sit arbejde. Nedenfor ses de afsluttende foto og røntgen billeder.